Gebakken rijst met komkommer in het zuur
Ga voor gebakken rijst. Zeker in deze combinatie met komkommer in het zuur.
Aan de slag
Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakjes van een ½ cm. Snijd ⅖ van de sjalotten in ringen.
Verwarm de azijn met het zout en de suiker in een pan tot beide zijn opgelost, dat duurt ca. 3 min. Haal van het vuur, schep de plakjes komkommer en sjalotringen erdoor en laat 1 uur staan. Schep na 30 min. om.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
Snijd ondertussen de rest van de sjalotten in halve ringen. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen en snijd de peper in ringetjes. Houd je van pittig? Dan kun je de zaadjes laten zitten. Snijd de tenen knoflook fijn.
Verhit ⅔ van de olie in een wok en roerbak de sjalot, rode peper en knoflook 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de wokgroente toe en bak nog 4-5 min. Voeg de afgekoelde rijst en ketjap toe en bak nog 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak 4 spiegeleieren (per 4 personen). Serveer op de gebakken rijst.
Gebakken rijst met komkommer in het zuur
Ga voor gebakken rijst. Zeker in deze combinatie met komkommer in het zuur.
hoofdgerecht
null personen
540 kcal
25 min. bereiden
40 min. wachten
Aan de slag
Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakjes van een ½ cm. Snijd ⅖ van de sjalotten in ringen.
Verwarm de azijn met het zout en de suiker in een pan tot beide zijn opgelost, dat duurt ca. 3 min. Haal van het vuur, schep de plakjes komkommer en sjalotringen erdoor en laat 1 uur staan. Schep na 30 min. om.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
Snijd ondertussen de rest van de sjalotten in halve ringen. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen en snijd de peper in ringetjes. Houd je van pittig? Dan kun je de zaadjes laten zitten. Snijd de tenen knoflook fijn.
Verhit ⅔ van de olie in een wok en roerbak de sjalot, rode peper en knoflook 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de wokgroente toe en bak nog 4-5 min. Voeg de afgekoelde rijst en ketjap toe en bak nog 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak 4 spiegeleieren (per 4 personen). Serveer op de gebakken rijst.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 komkommer
5 sjalotten
150 ml witte natuurazijn
¼ tl zout
1 tl kristalsuiker
300 g langgraanrijst
1 rode peper
3 tenen knoflook
3 el koolzaadolie
600 g Chinese wokgroente grootverpakking
3 el ketjap manis
4 witte scharreleieren