Peruaanse oeraardappeltjes met rozemarijnolie
Deze aardappeltjes zijn niet alleen heel bijzonder om te zien, maar ook de smaak en structuur is verrassend.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de aardappeltjes samen met het water en eventueel zout in een hapjespan. Breng aan de kook en kook met de deksel op de pan 10 min. Giet af en laat afkoelen. Snijd de aardappeltjes in kwarten.
Verhit ondertussen de olie in een steelpan op laag vuur. Duw met een zwaar voorwerp op de takjes rozemarijn zodat de naaldjes kneuzen en voeg toe aan de olie. Laat 15 min. trekken op zeer laag vuur.
Verdeel de aardappelen over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met een deel van de olie (bewaar de rest in een afgesloten potje). Bestrooi met het zeezout en rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Peruaanse oeraardappeltjes met rozemarijnolie
Deze aardappeltjes zijn niet alleen heel bijzonder om te zien, maar ook de smaak en structuur is verrassend.
bijgerecht
null personen
360 kcal
30 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de aardappeltjes samen met het water en eventueel zout in een hapjespan. Breng aan de kook en kook met de deksel op de pan 10 min. Giet af en laat afkoelen. Snijd de aardappeltjes in kwarten.
Verhit ondertussen de olie in een steelpan op laag vuur. Duw met een zwaar voorwerp op de takjes rozemarijn zodat de naaldjes kneuzen en voeg toe aan de olie. Laat 15 min. trekken op zeer laag vuur.
Verdeel de aardappelen over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met een deel van de olie (bewaar de rest in een afgesloten potje). Bestrooi met het zeezout en rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
algemeen:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg kleurrijke aardappelmix
500 ml kraanwater
100 ml traditionele olijfolie
15 g takjes rozemarijn
1 tl grof zeezout
Dit heb je nodig
bakpapier