Rigatoni

Rigatoni

Zin in een pasta met volle smeuïge saus? Dan is de buisvormige Rigatoni pasta een perfecte keuze. We geven je een aantal lekkere suggesties om mee te verrassen op tafel.

Rigatoni topper

Rigatoni topper

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Snijd de knoflook fijn. Neem de pancetta uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de ’nduja en knoflook toe aan het achtergebleven bakvet en bak nog 2 min. mee.
  3. Rasp ondertussen de kaas. Splits 1 ei, het eiwit van dit ei wordt niet gebruikt. Breek de rest van de eieren en klop met het eigeel en ¾ van de kaas los. Snijd de peterselie fijn.
  4. Giet de pasta af, vang 200 ml kookvocht op en meng 3 el pastavocht (per 4 personen) door het eimengsel.
  5. Schep de pasta door het ’nduja-mengsel en zet het vuur uit. Schenk het ei-kaasmengsel erdoor en meng goed. Voeg eerst de helft van het kookvocht toe en zo nodig meer. Breng op smaak met versgemalen peper.
  6. Verkruimel de pancetta. Verdeel de pasta over borden en bestrooi met de pancetta, peterselie en de rest van de kaas.
Wat is rigatoni?

Wat is rigatoni?

Rigatoni is een buisvormige pasta, die lijkt op penne maar net wat groter en rechter is. De naam van deze pasta komt van het Italiaanse woord Rigato, wat gestreept betekent. Dat verwijst naar de gestreepte structuur van de pasta. T