Romige rigatoni met 'nduja
bewaar
bewaar

Romige rigatoni met 'nduja

Carbonara je lievelings? Houd je van een beetje pit? In dit recepten voegen we ze samen door 'nduja toe te voegen. De ideale toevoeging om een draai aan deze pasta te geven.

20 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Snijd de knoflook fijn. Neem de pancetta uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de ’nduja en knoflook toe aan het achtergebleven bakvet en bak nog 2 min. mee.

Rasp ondertussen de kaas. Splits 1 ei, het eiwit van dit ei wordt niet gebruikt. Breek de rest van de eieren en klop met het eigeel en ¾ van de kaas los. Snijd de peterselie fijn.

Giet de pasta af, vang 200 ml kookvocht op en meng 3 el pastavocht (per 4 personen) door het eimengsel.

Schep de pasta door het ’nduja-mengsel en zet het vuur uit. Schenk het ei-kaasmengsel erdoor en meng goed. Voeg eerst de helft van het kookvocht toe en zo nodig meer. Breng op smaak met versgemalen peper.

Verkruimel de pancetta. Verdeel de pasta over borden en bestrooi met de pancetta, peterselie en de rest van de kaas.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Romige rigatoni met 'nduja

Carbonara je lievelings? Houd je van een beetje pit? In dit recepten voegen we ze samen door 'nduja toe te voegen. De ideale toevoeging om een draai aan deze pasta te geven.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig