Snelle pasta
Snelle pasta maken? Haastige spoed is zelden goed, maar geen zorgen: deze pasta's zijn écht snel, want ze staan in 15 minuten op tafel. Fijn voor doordeweeks als je na een drukke dag niet lang in de keuken wil staan. Pasta is de uitkomst!
Pasta ricotta met gepofte tomaatjes
- Verhit de olie in een hapjespan en bak de tomaten met de deksel op de pan 12 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de knoflook fijn en voeg na 7 min. toe. Plet de zacht geworden tomaten. Voeg de spinazie in delen toe, laat slinken en laat nog 3-4 min. meekoken. Breng op smaak met peper en zout.
- Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 4-5 min. Laat afkoelen op een bord en hak grof. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Meng het rasp door de ricotta en breng op smaak met peper en zout. Snijd de citroen in parten.
- Schep de pappardelle door het tomatenmengsel. Verdeel over diepe borden en verdeel daar de ricotta en pistachenoten over. Serveer de citroenparten ernaast.