Snelle pasta met artisjok, romige ricotta en spek
Minder is meer in de Italiaanse keuken en met deze ingrediënten zit je helemaal goed!
Aan de slag
Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de pasta en eventueel wat zout toe en kook in 8 min. beetgaar.
Verhit ondertussen de hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 5 min. krokant. Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze in parten. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Maak de ui en knoflook schoon en snijd fijn. Voeg de artisjok, ¾ van de tijm, ui en knoflook toe aan het spek en bak nog 3 min. op middelhoog vuur.
Giet de pasta af en vang 1 kopje kookvocht op. Roer de pasta met het kookvocht en de ricotta door de artisjokharten en het spek. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de borden en bestrooi met de rest van de tijm en de kaas.
Snelle pasta met artisjok, romige ricotta en spek
Minder is meer in de Italiaanse keuken en met deze ingrediënten zit je helemaal goed!
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de pasta en eventueel wat zout toe en kook in 8 min. beetgaar.
Verhit ondertussen de hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 5 min. krokant. Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze in parten. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Maak de ui en knoflook schoon en snijd fijn. Voeg de artisjok, ¾ van de tijm, ui en knoflook toe aan het spek en bak nog 3 min. op middelhoog vuur.
Giet de pasta af en vang 1 kopje kookvocht op. Roer de pasta met het kookvocht en de ricotta door de artisjokharten en het spek. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de borden en bestrooi met de rest van de tijm en de kaas.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g penne
100 g magere gerookte spekreepjes
390 g artisjokharten in blik
2 takjes verse tijm
2 uien
1 teen knoflook
100 g ricotta
30 g regato kaas 40+ geschaafd