Romige bietenrisotto met Italiaanse mortadella
Een feestje op je bord met de prachtige kleur van de bieten.
Aan de slag
Breng het water met de bouillontabletten aan de kook en laat de tabletten oplossen. Pel ondertussen de sjalotten en snipper fijn.
Verhit de olie in de hapjespan en fruit de sjalot 1 min. Voeg de risottorijst toe en bak de korrels in 5 min. glazig. Roer regelmatig. Voeg 2/3 van de bouillon toe en laat in 5 min. de rijst de bouillon al roerend opnemen.
Voeg de helft van de overige bouillon en de bietjes toe. Laat de rijst in 10-15 min. verder garen. Roer regelmatig. Voeg eventueel meer bouillon toe als de risotto te droog wordt.
Snijd ondertussen de mortadella in reepjes. Roer samen met de olijven, de crème fraîche en de helft van de kaas door de risotto. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden en bestrooi met de rest van de kaas.
Romige bietenrisotto met Italiaanse mortadella
Een feestje op je bord met de prachtige kleur van de bieten.
hoofdgerecht
null personen
885 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Breng het water met de bouillontabletten aan de kook en laat de tabletten oplossen. Pel ondertussen de sjalotten en snipper fijn.
Verhit de olie in de hapjespan en fruit de sjalot 1 min. Voeg de risottorijst toe en bak de korrels in 5 min. glazig. Roer regelmatig. Voeg 2/3 van de bouillon toe en laat in 5 min. de rijst de bouillon al roerend opnemen.
Voeg de helft van de overige bouillon en de bietjes toe. Laat de rijst in 10-15 min. verder garen. Roer regelmatig. Voeg eventueel meer bouillon toe als de risotto te droog wordt.
Snijd ondertussen de mortadella in reepjes. Roer samen met de olijven, de crème fraîche en de helft van de kaas door de risotto. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden en bestrooi met de rest van de kaas.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
750 ml water
1½ groentebouillontablet
2 sjalotten
2 el traditionele olijfolie
150 g risottorijst
400 g geraspte bieten
100 g mortadella
90 g zongerijpte Taggia-olijven
60 g crème fraîche
60 g Regato 40+ kaas
1 sachet Regato 40+ kaas*