Romige bietenrisotto met Italiaanse kaas
Pretty in pink: deze roze risotto heeft een heel zachte smaak.
Aan de slag
Snipper de ui. Breng de bouillon aan de kook. Verhit de boter in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui glazig. Voeg de rijst toe en bak al omscheppend tot de korrels glanzen. Voeg de bouillon scheut voor scheut toe aan de rijst en laat al omscheppend zacht koken tot de bouillon is opgenomen. Herhaal tot alle bouillon is opgenomen en de rijst beetgaar en smeuïg is.
Laat ondertussen de bieten in een zeef uitlekken en snijd in stukjes. Roer de roomkaas en bietjes door de risotto en warm goed door. Verdeel de rucola over de borden, schep de risotto erop en bestrooi met de kaasvlokken.
Risotto maken
Instructievideo - 04:45 min.
Romige bietenrisotto met Italiaanse kaas
Pretty in pink: deze roze risotto heeft een heel zachte smaak.
hoofdgerecht
null personen
480 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Breng de bouillon aan de kook. Verhit de boter in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui glazig. Voeg de rijst toe en bak al omscheppend tot de korrels glanzen. Voeg de bouillon scheut voor scheut toe aan de rijst en laat al omscheppend zacht koken tot de bouillon is opgenomen. Herhaal tot alle bouillon is opgenomen en de rijst beetgaar en smeuïg is.
Laat ondertussen de bieten in een zeef uitlekken en snijd in stukjes. Roer de roomkaas en bietjes door de risotto en warm goed door. Verdeel de rucola over de borden, schep de risotto erop en bestrooi met de kaasvlokken.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
800 ml groentebouillon van tablet
20 g ongezouten roomboter
300 g risottorijst
680 g rode bieten in pot
4 el roomkaas knoflook & fijne kruiden
75 g rucola
75 g Italiaanse kaasvlokken