Bietenrisotto met spekjes
bewaar
bewaar

Bietenrisotto met spekjes

De bieten geven deze risotto niet alleen een fantastische kleur, de smaak doet het ook heel goed bij de spekjes.

30 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de ui en snijd het spek in reepjes. Verhit de bouillon. Smelt de helft van de boter in een soeppan en fruit de ui 1 min. Doe de spekreepjes erbij en bak nog 3 min. Voeg de rijst toe en bak 1 min. mee. Schenk de wijn erbij, zet het vuur laag en roer tot de wijn is opgenomen.

Voeg daarna de bouillon toe tot de rijst net onder staat. Laat de rijst alle bouillon opnemen. Roer regelmatig en voeg telkens een nieuwe scheut toe. Herhaal tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min. Voeg de bietjes en de rest van de boter toe en verwarm nog 1-2 min.

Breng op smaak met peper. Verdeel de risotto over diepe borden. Serveer met de rucolasla.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bietenrisotto met spekjes

De bieten geven deze risotto niet alleen een fantastische kleur, de smaak doet het ook heel goed bij de spekjes.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig