Bietenrisotto met spekjes
De bieten geven deze risotto niet alleen een fantastische kleur, de smaak doet het ook heel goed bij de spekjes.
Aan de slag
Snipper de ui en snijd het spek in reepjes. Verhit de bouillon. Smelt de helft van de boter in een soeppan en fruit de ui 1 min. Doe de spekreepjes erbij en bak nog 3 min. Voeg de rijst toe en bak 1 min. mee. Schenk de wijn erbij, zet het vuur laag en roer tot de wijn is opgenomen.
Voeg daarna de bouillon toe tot de rijst net onder staat. Laat de rijst alle bouillon opnemen. Roer regelmatig en voeg telkens een nieuwe scheut toe. Herhaal tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min. Voeg de bietjes en de rest van de boter toe en verwarm nog 1-2 min.
Breng op smaak met peper. Verdeel de risotto over diepe borden. Serveer met de rucolasla.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Bietenrisotto met spekjes
De bieten geven deze risotto niet alleen een fantastische kleur, de smaak doet het ook heel goed bij de spekjes.
hoofdgerecht
null personen
675 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en snijd het spek in reepjes. Verhit de bouillon. Smelt de helft van de boter in een soeppan en fruit de ui 1 min. Doe de spekreepjes erbij en bak nog 3 min. Voeg de rijst toe en bak 1 min. mee. Schenk de wijn erbij, zet het vuur laag en roer tot de wijn is opgenomen.
Voeg daarna de bouillon toe tot de rijst net onder staat. Laat de rijst alle bouillon opnemen. Roer regelmatig en voeg telkens een nieuwe scheut toe. Herhaal tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min. Voeg de bietjes en de rest van de boter toe en verwarm nog 1-2 min.
Breng op smaak met peper. Verdeel de risotto over diepe borden. Serveer met de rucolasla.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 uien
300 g ontbijtspek aan een stuk
1 l rundvleesbouillon van tablet
50 g ongezouten roomboter
150 ml droge witte wijn
300 g risottorijst
400 g geraspte bietjes
75 g rucola