Echte Italiaanse spaghetti bolognese
Spaghetti bolognese zoals spaghetti bolognese hoort te zijn. Met gehakt én spek.
Aan de slag
Snipper de ui, rasp de wortel en snijd de bleekselderij in boogjes. Snijd het ontbijtspek in reepjes.
Verhit de olie in een braadpan en bak de ui, wortel en bleekselderij 3 min. zachtjes. Voeg het spek en gehakt toe en roerbak 5 min. tot het gehakt rul is. Voeg de tomatenpuree en oregano toe en bak 2 min mee. Schenk de wijn erbij en laat nog 5 min. sudderen. Voeg de bouillon en tomatenblokjes toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat 15 min. sudderen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af (niet met koud water spoelen!) en verdeel over de borden. Schep de saus over de spaghetti.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Echte Italiaanse spaghetti bolognese
Spaghetti bolognese zoals spaghetti bolognese hoort te zijn. Met gehakt én spek.
hoofdgerecht
null personen
1005 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui, rasp de wortel en snijd de bleekselderij in boogjes. Snijd het ontbijtspek in reepjes.
Verhit de olie in een braadpan en bak de ui, wortel en bleekselderij 3 min. zachtjes. Voeg het spek en gehakt toe en roerbak 5 min. tot het gehakt rul is. Voeg de tomatenpuree en oregano toe en bak 2 min mee. Schenk de wijn erbij en laat nog 5 min. sudderen. Voeg de bouillon en tomatenblokjes toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat 15 min. sudderen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af (niet met koud water spoelen!) en verdeel over de borden. Schep de saus over de spaghetti.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
300 g winterpenen
1 stengel bleekselderij
100 g ontbijtspek aan een stuk
3 el traditionele olijfolie
500 g rundergehakt
70 g tomatenpuree
1 tl gedroogde oregano
250 ml rode wijn
250 ml rundvleesbouillon van tablet
400 g tomatenblokjes
500 g lunghi extra lange spaghetti