Spaghetti bolognese
Aan de slag
Snipper de ui zeer fijn. Schil de winterpeen en snijd in dunne plakjes. Snijd de bleekselderij in kleine stukjes. Verhit de olie en de boter in een pan en bak de ui, winterpeen en bleekselderij 5 min. Voeg het gehakt toe en bak het in ca. 4 min. rul. Voeg de bouillon toe en roer goed.
Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree bij de saus en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus 30 min. pruttelen op laag vuur. Roer af en toe.
Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de spaghetti over borden en schep de saus erover.
Aardappelen en pasta koken
Instructievideo - 02:52 min.
Spaghetti bolognese
hoofdgerecht
null personen
670 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Snipper de ui zeer fijn. Schil de winterpeen en snijd in dunne plakjes. Snijd de bleekselderij in kleine stukjes. Verhit de olie en de boter in een pan en bak de ui, winterpeen en bleekselderij 5 min. Voeg het gehakt toe en bak het in ca. 4 min. rul. Voeg de bouillon toe en roer goed.
Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree bij de saus en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus 30 min. pruttelen op laag vuur. Roer af en toe.
Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de spaghetti over borden en schep de saus erover.
combinatietip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
250 g winterpeen
2 stengels bleekselderij
2 el traditionele olijfolie
25 g ongezouten roomboter
450 g mager rundergehakt
6 el runderbouillon van tablet
800 g tomatenblokjes
1 el tomatenpuree
300 g spaghetti