Light spaghetti bolognese
Aan de slag
Bak het gehakt in een droge koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur tot het bruin en rul is. Gooi het uitgebakken vet weg. Snijd de bleekselderij fijn en de winterpeen in plakjes. Verhit in een grote pan de olie en bak hierin de bleekselderij en worteltjes 3-4 min.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Roer de tomatenpuree door de groenten en bak die 1-2 min. mee. Schep de tomatenblokjes en het gehakt erbij en breng het geheel aan de kook. Voeg de helft van de balsamicoazijn en de rozemarijn toe. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout en laat 15 min. op laag vuur doorkoken.
Schep de rucola om met de rest van de balsamicoazijn en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Serveer de spaghetti met de saus en de rucola. Bestrooi de pasta met de kaas.
Light spaghetti bolognese
hoofdgerecht
null personen
430 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Bak het gehakt in een droge koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur tot het bruin en rul is. Gooi het uitgebakken vet weg. Snijd de bleekselderij fijn en de winterpeen in plakjes. Verhit in een grote pan de olie en bak hierin de bleekselderij en worteltjes 3-4 min.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Roer de tomatenpuree door de groenten en bak die 1-2 min. mee. Schep de tomatenblokjes en het gehakt erbij en breng het geheel aan de kook. Voeg de helft van de balsamicoazijn en de rozemarijn toe. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout en laat 15 min. op laag vuur doorkoken.
Schep de rucola om met de rest van de balsamicoazijn en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Serveer de spaghetti met de saus en de rucola. Bestrooi de pasta met de kaas.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g mager rundergehakt
½ struik bleekselderij
½ winterpeen
2 el traditionele olijfolie
200 g spaghetti
70 g tomatenpuree
400 g tomatenblokjes
2 el balsamicoazijn
10 g takjes rozemarijn
75 g rucola
100 g geraspte kaas 30+