Snelle spaghetti bolognese
De klassieker uit de Italiaanse keuken, maar dan net even wat sneller.
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn en snipper de uien. Was de prei en snijd in dunne ringen. Schil de winterpeen en snijd in blokjes. Snijd de bleekselderij in boogjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de knoflook, ui, prei, peen en selderij met de Italiaanse kruiden 3 min. Voeg het gehakt toe, verkruimel de halve bouillontablet erboven en bak 5 min.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de tomatenblokjes toe aan het groente-gehaktmengsel en laat de saus 10 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper. Verdeel de spaghetti over de borden. Verdeel de saus erover en bestrooi met de kaas.
Snelle spaghetti bolognese
De klassieker uit de Italiaanse keuken, maar dan net even wat sneller.
hoofdgerecht
null personen
655 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn en snipper de uien. Was de prei en snijd in dunne ringen. Schil de winterpeen en snijd in blokjes. Snijd de bleekselderij in boogjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de knoflook, ui, prei, peen en selderij met de Italiaanse kruiden 3 min. Voeg het gehakt toe, verkruimel de halve bouillontablet erboven en bak 5 min.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de tomatenblokjes toe aan het groente-gehaktmengsel en laat de saus 10 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper. Verdeel de spaghetti over de borden. Verdeel de saus erover en bestrooi met de kaas.
bewaartip:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
2 uien
2 dunne preien
300 g winterpeen
4 stengels bleekselderij
2 el traditionele olijfolie
3 tl gedroogde Italiaanse kruiden
300 g rundergehakt
½ Maggi kippenbouillontablet minder zout
300 g spaghetti
800 g tomatenblokjes
80 g geraspte Goudse belegen 30+ kaas