Bolognesesaus met rode wijn
Basisaus voor een écht goede bolognese. Buon Appetito!
Aan de slag
Breng in een pan het water aan de kook. Los het bouillontablet erin op en meet 1 1/2 dl af (rest wordt niet gebruikt). Snipper de ui, was de wortel en bleekselderij en snijd klein. Snijd het ontbijtspek in blokjes. Verhit de boter in een pan en bak het gehakt rul.
Voeg de ui, wortel, bleekselderij en spek toe en bak ca. 5 min. mee. Voeg de wijn en bouillon toe en breng aan de kook. Laat ca. 10 min op hoog vuur inkoken. Voeg de tomatenpuree toe en breng op smaak met peper en zout. Verhit de melk in een pannetje en voeg vervolgens toe aan de saus. Laat de saus ca. 30 min. zachtjes koken op laag vuur met het deksel schuin op de pan.
Bolognesesaus met rode wijn
Basisaus voor een écht goede bolognese. Buon Appetito!
hoofdgerecht
null personen
440 kcal
30 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Breng in een pan het water aan de kook. Los het bouillontablet erin op en meet 1 1/2 dl af (rest wordt niet gebruikt). Snipper de ui, was de wortel en bleekselderij en snijd klein. Snijd het ontbijtspek in blokjes. Verhit de boter in een pan en bak het gehakt rul.
Voeg de ui, wortel, bleekselderij en spek toe en bak ca. 5 min. mee. Voeg de wijn en bouillon toe en breng aan de kook. Laat ca. 10 min op hoog vuur inkoken. Voeg de tomatenpuree toe en breng op smaak met peper en zout. Verhit de melk in een pannetje en voeg vervolgens toe aan de saus. Laat de saus ca. 30 min. zachtjes koken op laag vuur met het deksel schuin op de pan.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 ml water
1 tuinkruidenbouillontablet
1 grote ui
1 winterpeen
3 stengels bleekselderij
100 g ontbijtspek aan een stuk
30 g ongezouten roomboter
400 g rundergehakt
150 ml Gigondas rode wijn
2 el tomatenpuree
300 ml halfvolle melk