Romige bietenrisotto met mortadella
bewaar
bewaar

Romige bietenrisotto met mortadella

Een kleurrijk feestje op je bord. Extra smakelijk door de mortadella en de Taggia-olijven.

20 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Los de bouillontabletten op in het water. Snipper ondertussen de sjalot. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de sjalot 1 min. Schep de risottorijst erdoor en bak tot de korrels glanzen en glazig zijn. Voeg de helft van de bouillon toe en laat de rijst de bouillon in 5 min. al roerend opnemen.

Voeg de rest van de bouillon en bietjes toe. Kook de rijst in 10 min. zachtjes beetgaar. Roer regelmatig. Snijd de mortadella in reepjes en rasp de kaas. Meng de crème fraîche, olijven, mortadella en de helft van de kaas door de risotto. Breng op smaak met peper.

Schep de risotto op borden en bestrooi met de rest van de kaas.

variatietipBreng voor een pittige risotto de rijst op smaak met chilipeper uit de molen.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Romige bietenrisotto met mortadella

Een kleurrijk feestje op je bord. Extra smakelijk door de mortadella en de Taggia-olijven.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig