Tomatenrisotto met basilicum uit de oven
Risotto moeilijk? Deze variant uit de oven niet!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bosuitjes in stukjes van precies 1 cm. Los het bouillonblokje op in het kokende water. Verhit de olie in de hapjespan en bak de bosui 1 min. op hoog vuur. Doe de rijst erbij en schep om. Voeg de bouillon en tomaten toe en zet de pan met de deksel erop ca. 30 min. in de oven.
Rasp ondertussen de kaas. Pluk de blaadjes van het basilicum, houd er een paar achter en snijd de rest fijn. Neem de pan uit de oven (pas op, hij is heet) en voeg de helft van de kaas, het gesneden basilicum, de boter en eventueel een kopje heet water toe als de risotto te droog is. Schep om tot een vloeibare risotto. Laat 5 min. staan, verdeel de rest van de kaas en de achtergehouden blaadjes basilicum erover en serveer.
Tomatenrisotto met basilicum uit de oven
Risotto moeilijk? Deze variant uit de oven niet!
hoofdgerecht
null personen
665 kcal
5 min. bereiden
5 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bosuitjes in stukjes van precies 1 cm. Los het bouillonblokje op in het kokende water. Verhit de olie in de hapjespan en bak de bosui 1 min. op hoog vuur. Doe de rijst erbij en schep om. Voeg de bouillon en tomaten toe en zet de pan met de deksel erop ca. 30 min. in de oven.
Rasp ondertussen de kaas. Pluk de blaadjes van het basilicum, houd er een paar achter en snijd de rest fijn. Neem de pan uit de oven (pas op, hij is heet) en voeg de helft van de kaas, het gesneden basilicum, de boter en eventueel een kopje heet water toe als de risotto te droog is. Schep om tot een vloeibare risotto. Laat 5 min. staan, verdeel de rest van de kaas en de achtergehouden blaadjes basilicum erover en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 bosuitjes
1 groentebouillontablet
500 ml kokend water
1 el milde olijfolie
300 g risottorijst
800 g fijngesneden tomaten knoflook-ui in blik
100 g Grana Padano
15 g verse basilicum
50 g ongezouten roomboter