Hapjes met zalm

Hapjes met zalm

Zalm heeft een unieke, rijke smaak die perfect samengaat met ontelbaar veel ingrediënten. Deze hapjes met zalm zijn onmogelijk te weerstaan en perfect in te zetten als borrel of amuse.

Bladerdeeghapje met zalm en spinazie

Bladerdeeghapje met zalm en spinazie

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Neem het bladerdeeg uit de verpakking en rol het deeg uit en laat het bakpapier eronder.
  2. Roer de roomkaas los. Snijd de zalm in stukjes van ca. 2 cm. Besmeer de plak deeg voorzichtig met de roomkaas. Verdeel de blaadjes spinazie naast elkaar over de roomkaas en druk goed aan. Verdeel de gerookte zalm erover. Rol beide lange kanten van het bladerdeeg richting het midden op. Pak de deegrol in met het bakpapier en laat 30 min. rusten in de koelkast.
  3. Neem uit de koelkast en snijd in plakjes. Leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los. Bestrijk de zalmvlinders met een bakkwastje met het eimengsel. Bak de zalmvlinders in ca. 15 min. goudbruin in het midden van de oven.