Zalmballetjes met dille-allioli
Fijne hapjes, deze visballetjes van zalm! Nog fijner: ze zijn in een kwartiertje al klaar.
Aan de slag
Snipper de sjalot. Laat de kappertjes uitlekken en snijd fijn. Snijd de zalm zo fijn mogelijk. Boen de halve citroen schoon, rasp de gele schil en pers die helft uit.
Meng de zalm met de sjalot, kappertjes, panko, het ei, citroenrasp en peper. Draai er met vochtige handen 12 balletjes van. Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalmballetjes 5 min. op middelhoog vuur rondom bruin.
Snijd ondertussen de dille fijn en meng met de allioli en een ½ el citroensap (per 12 porties). Serveer met de zalmballetjes.
Zalmballetjes met dille-allioli
Fijne hapjes, deze visballetjes van zalm! Nog fijner: ze zijn in een kwartiertje al klaar.
null porties
125 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de sjalot. Laat de kappertjes uitlekken en snijd fijn. Snijd de zalm zo fijn mogelijk. Boen de halve citroen schoon, rasp de gele schil en pers die helft uit.
Meng de zalm met de sjalot, kappertjes, panko, het ei, citroenrasp en peper. Draai er met vochtige handen 12 balletjes van. Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalmballetjes 5 min. op middelhoog vuur rondom bruin.
Snijd ondertussen de dille fijn en meng met de allioli en een ½ el citroensap (per 12 porties). Serveer met de zalmballetjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 sjalot
1 el kappertjes in pot
250 g verse zalmfilet
½ citroen
30 g panko
1 middelgroot ei
1 el milde olijfolie
2½ g verse dille
100 ml allioli