Ricottapudding
bewaar
bewaar

Ricottapudding

40 min. bereiden / 40 min. oventijd / 30 min. wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Breng in een steelpan de marsala met de krenten aan de kook. Zet het vuur uit en laat afkoelen. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen. Vet de springvorm in met wat boter.

Doe de eieren en suiker in een grote kom en klop met een mixer tot een dikke crème. Roer het citroenrasp, de ricotta, pijnboompitten en de krenten met de marsala erdoor.

Schep het ricottamengsel in de met bakpapier beklede springvorm. Bak de pudding in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en snijd in punten.

Bakvormen bekleden

Instructievideo - 02:06 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Ricottapudding

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig