Ricottapudding
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Breng in een steelpan de marsala met de krenten aan de kook. Zet het vuur uit en laat afkoelen. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen. Vet de springvorm in met wat boter.
Doe de eieren en suiker in een grote kom en klop met een mixer tot een dikke crème. Roer het citroenrasp, de ricotta, pijnboompitten en de krenten met de marsala erdoor.
Schep het ricottamengsel in de met bakpapier beklede springvorm. Bak de pudding in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en snijd in punten.
Bakvormen bekleden
Instructievideo - 02:06 min.
Ricottapudding
nagerecht
null personen
300 kcal
40 min. bereiden
30 min. wachten
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Breng in een steelpan de marsala met de krenten aan de kook. Zet het vuur uit en laat afkoelen. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen. Vet de springvorm in met wat boter.
Doe de eieren en suiker in een grote kom en klop met een mixer tot een dikke crème. Roer het citroenrasp, de ricotta, pijnboompitten en de krenten met de marsala erdoor.
Schep het ricottamengsel in de met bakpapier beklede springvorm. Bak de pudding in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en snijd in punten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
25 ml Marsala zoete Italiaanse dessertwijn
100 g krenten
80 g pijnboompitten
2 g boter om in te vetten
1 citroen
4 middelgrote eieren
100 g kristalsuiker
500 g ricotta
Dit heb je nodig
springvorm (Ø 22 cm)
mixer
bakpapier