Bill Granger's gemengd fruit, zabaglione & cantuccini
bewaar
bewaar

Bill Granger's gemengd fruit, zabaglione & cantuccini

Italiaans toetje voor op de tuintafel: met zomers fruit, heerlijke room én knapperige koekjes

25 min. bereiden

6 ingrediënten

Aan de slag

Doe het fruit in een schaal en snijd grote aardbeien doormidden. Pers de citroen uit en schep de helft van het sap samen met 1 tl suiker rustig door het fruit. Zet de schaal apart.

Splits de eieren en houd de dooiers apart (het eiwit wordt niet gebruikt). Klop voor de zabaglione in een vuurvaste kom de eidooiers, 3 el suiker en de marsala door elkaar tot een schuimige massa. Zet de kom op een pan met een laagje net niet kokend water. Klop het mengsel 5-6 min. tot het luchtig en schuimig is en in volume ongeveer verdrievoudigd is. Neem de pan van het vuur.

Verdeel het fruitmengsel over vier borden en schep de zabaglione erover. Snijd de cantuccini in stukjes, strooi over de saus en serveer het gerecht.

algemeenBron: Bill's Italian Basics, Bill Granger.
algemeenHet gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bill Granger's gemengd fruit, zabaglione & cantuccini

Italiaans toetje voor op de tuintafel: met zomers fruit, heerlijke room én knapperige koekjes

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig