Sabayon met rood fruit uit de oven van Ton
Aan de slag
Klop in een kom, die in een pan kan hangen, met een garde de eidooiers met de suiker tot een schuimig mengsel. Hang de kom in een pan met een bodempje kokend water (au bain-marie). Let op: de kom mag het kokende water (net) niet raken. Schenk de wijn bij het eimengsel en verwarm het terwijl je het opklopt tot een zeer schuimige sabayon. Het duurt circa 10 min. voordat de eidooiers voldoende verhit zijn. Laat de sabayon helemaal afkoelen.
Verhit de ovengrill. Verdeel de vruchten over de 6 ovenschaaltjes, besprenkel ze met de likeur en verdeel de sabayon erover. Zet de schaaltjes op een rooster vlak onder de grill en verwarm ze 2-3 min., tot de bovenkant een mooi kleurtje heeft.
Eieren splitsen
Instructievideo - 00:36 min.
Sabayon met rood fruit uit de oven van Ton
nagerecht
null personen
200 kcal
25 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Klop in een kom, die in een pan kan hangen, met een garde de eidooiers met de suiker tot een schuimig mengsel. Hang de kom in een pan met een bodempje kokend water (au bain-marie). Let op: de kom mag het kokende water (net) niet raken. Schenk de wijn bij het eimengsel en verwarm het terwijl je het opklopt tot een zeer schuimige sabayon. Het duurt circa 10 min. voordat de eidooiers voldoende verhit zijn. Laat de sabayon helemaal afkoelen.
Verhit de ovengrill. Verdeel de vruchten over de 6 ovenschaaltjes, besprenkel ze met de likeur en verdeel de sabayon erover. Zet de schaaltjes op een rooster vlak onder de grill en verwarm ze 2-3 min., tot de bovenkant een mooi kleurtje heeft.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 eieren
120 g suiker
200 ml witte wijn
400 g rood fruit (bijv. frambozen, aardbeien, rode en bosbessen)
3 el sinaasappellikeur
Dit heb je nodig
6 ovenschaaltjes (Ø 10-15 cm), ingevet