Griesmeelpudding met rood fruit
bewaar
bewaar

Griesmeelpudding met rood fruit

35 min. bereiden / 2 uur 30 min. wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Amandelen in keukenmachine fijnmalen. Vanillestokje in lengte opensnijden en met mes merg eruit schrapen. Melk met vanillestokje en -merg aan de kook brengen. Suiker, amandel en griesmeel toevoegen. Mengsel op laag vuur 10 min. zachtjes laten doorkoken, regelmatig roeren. Griesmeel wat laten afkoelen, vanillestokje verwijderen. Vorm omspoelen met koud water, griesmeelmassa erin gieten en afgedekt minstens 2 uur in koelkast laten opstijven.

Aardbeien schoonmaken, halveren en in keukenmachine pureren. Op smaak brengen met suiker. Aalbessen wassen en met vork voorzichtig van takjes rissen. In kom frambozen en aalbessen voorzichtig met aardbeipuree omscheppen. Puddingvorm kort in warm water houden, snijplank of serveerschaal erop leggen en samen keren. Vorm verwijderen en pudding in plakken snijden (dit kan ook aan tafel). Fruitsaus erop en ernaast scheppen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Griesmeelpudding met rood fruit

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig