Griesmeelpudding met bessensaus
Een echte klassieker en heel makkelijk zelf te maken. Romige pudding met een friszure saus van rode bessen.
Aan de slag
Breng in een steelpan de melk en slagroom aan de kook. Snijd ondertussen het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mes het merg eruit. Voeg het merg, griesmeel, de kaneel en 100 g suiker toe. Breng opnieuw aan de kook en laat al roerend met een garde 3 min. zachtjes doorkoken tot een dikke pap. Neem de pan van het vuur.
Spoel de puddingvorm om met koud water (niet afdrogen). Schenk de pap erin en laat afkoelen tot kamertemp. Dek af en laat in de koelkast in 3 uur opstijven.
Ris de bessen (houd wat takjes achter) en doe met het sap en de rest van de suiker in een pan. Breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken.
Neem van het vuur en pureer met de staafmixer. Duw met een lepel het mengsel door een bolzeef. Vang de saus op in een kom en roer de overige bessen erdoor. Stort de pudding op een schaal en schenk de helft van de saus erover. Serveer de rest van de saus ernaast.
Griesmeelpudding met bessensaus maken
Instructievideo - 05:24 min.
Griesmeelpudding met bessensaus
Een echte klassieker en heel makkelijk zelf te maken. Romige pudding met een friszure saus van rode bessen.
nagerecht
null personen
615 kcal
30 min. bereiden
210 min. wachten
Aan de slag
Breng in een steelpan de melk en slagroom aan de kook. Snijd ondertussen het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mes het merg eruit. Voeg het merg, griesmeel, de kaneel en 100 g suiker toe. Breng opnieuw aan de kook en laat al roerend met een garde 3 min. zachtjes doorkoken tot een dikke pap. Neem de pan van het vuur.
Spoel de puddingvorm om met koud water (niet afdrogen). Schenk de pap erin en laat afkoelen tot kamertemp. Dek af en laat in de koelkast in 3 uur opstijven.
Ris de bessen (houd wat takjes achter) en doe met het sap en de rest van de suiker in een pan. Breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken.
Neem van het vuur en pureer met de staafmixer. Duw met een lepel het mengsel door een bolzeef. Vang de saus op in een kom en roer de overige bessen erdoor. Stort de pudding op een schaal en schenk de helft van de saus erover. Serveer de rest van de saus ernaast.
variatietip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
750 ml volle melk
250 ml verse slagroom
1 vanillestokje
100 g griesmeel
½ tl gemalen kaneel
175 g kristalsuiker
300 g rode bessen
50 ml sinaasappelsap
Dit heb je nodig
puddingvorm (1 liter)
staafmixer