Griesmeelpudding
bewaar
bewaar

Griesmeelpudding

Dit is er een uit grootmoeders tijd. Maar dan anno nu! Lekker met bosvruchtensaus

15 min. bereiden / 3 uur 30 min. wachten

5 ingrediënten

Aan de slag

Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Breng de melk met het merg, de slagroom en de suiker aan de kook. Haal de pan van het vuur en strooi al roerend het griesmeel erin. Zet de pan terug op het vuur en laat de pap al roerend 5 min. op laag vuur doorkoken en dik worden. Spoel de puddingvorm om met water (niet afdrogen). Giet de griesmeelpap in de vorm, dek af met vershoudfolie en laat 30 min. afkoelen. Zet de vorm daarna in de koelkast en laat de pudding in ca. 3 uur opstijven. Keer de pudding op een diep bord om hem te serveren.

bewaartip U kunt de pudding 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik, afgedekt met vershoudfolie, in de vorm in de koelkast.
serveertipServeer de pudding bijvoorbeeld met lekkere bosvruchtensaus.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Griesmeelpudding

Dit is er een uit grootmoeders tijd. Maar dan anno nu! Lekker met bosvruchtensaus

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig