Griesmeelpudding
Dit is er een uit grootmoeders tijd. Maar dan anno nu! Lekker met bosvruchtensaus
Aan de slag
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Breng de melk met het merg, de slagroom en de suiker aan de kook. Haal de pan van het vuur en strooi al roerend het griesmeel erin. Zet de pan terug op het vuur en laat de pap al roerend 5 min. op laag vuur doorkoken en dik worden. Spoel de puddingvorm om met water (niet afdrogen). Giet de griesmeelpap in de vorm, dek af met vershoudfolie en laat 30 min. afkoelen. Zet de vorm daarna in de koelkast en laat de pudding in ca. 3 uur opstijven. Keer de pudding op een diep bord om hem te serveren.
Griesmeelpudding
Dit is er een uit grootmoeders tijd. Maar dan anno nu! Lekker met bosvruchtensaus
nagerecht
null personen
380 kcal
15 min. bereiden
210 min. wachten
Aan de slag
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Breng de melk met het merg, de slagroom en de suiker aan de kook. Haal de pan van het vuur en strooi al roerend het griesmeel erin. Zet de pan terug op het vuur en laat de pap al roerend 5 min. op laag vuur doorkoken en dik worden. Spoel de puddingvorm om met water (niet afdrogen). Giet de griesmeelpap in de vorm, dek af met vershoudfolie en laat 30 min. afkoelen. Zet de vorm daarna in de koelkast en laat de pudding in ca. 3 uur opstijven. Keer de pudding op een diep bord om hem te serveren.
bewaartip:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 vanillestokje
700 ml volle melk
125 ml verse slagroom
80 g kristalsuiker
100 g griesmeel
Dit heb je nodig
vershoudfolie
puddingvorm (1 liter)