Broodpudding
Oud brood over? Tijd voor broodpudding! Lekker met boerenjongens en zure room.
20 min. bereiden / 1 uur 15 min. oventijd / 1 uur 30 min. wachten
7 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor tot 150 ºC. Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Breng het merg met de melk en de vanillepeul in een steelpan aan de kook. Draai het vuur uit en laat 10 min. trekken.
Mix ondertussen met een garde voor het vanillemengsel de eieren met de suiker en kaneel in een ruime kom tot de suiker is opgelost en roer dan de slagroom erdoor. Haal de vanillepeul uit de melk en mix de melk door het eiermengsel.
Bekleed de cakevorm met bakpapier. Laat genoeg bakpapier over de rand hangen om de vorm aan de bovenkant te bedekken. Halveer de sneetjes brood zodat ze in de cakevorm passen. Vul de cakevorm met 2 boterhammen en ⅕ van het vanillemengsel. Druk de sneetjes brood goed aan zodat ze volledig doordrenkt zijn met het mengsel. Herhaal deze stap tot al het brood op is en eindig met het vanillemengsel. Dek af met het overhangende bakpapier.
Zet de broodpudding in de ovenschaal in de oven. Vul de ovenschaal met heet water tot de cakevorm half onder staat. Gaar de broodpudding ca. 60 min. De pudding is gaar als een houten satéprikker er schoon uitkomt.
Haal de cakevorm uit het water en laat de pudding 30 min. afkoelen op kamertemperatuur. Zet vervolgens nog een uur in de koelkast. Haal de pudding met behulp van het bakpapier uit de cakevorm en snijd in plakken.
Broodpudding
Oud brood over? Tijd voor broodpudding! Lekker met boerenjongens en zure room.
nagerecht
null porties
320 kcal
20 min. bereiden
90 min. wachten
75 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor tot 150 ºC. Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Breng het merg met de melk en de vanillepeul in een steelpan aan de kook. Draai het vuur uit en laat 10 min. trekken.
Mix ondertussen met een garde voor het vanillemengsel de eieren met de suiker en kaneel in een ruime kom tot de suiker is opgelost en roer dan de slagroom erdoor. Haal de vanillepeul uit de melk en mix de melk door het eiermengsel.
Bekleed de cakevorm met bakpapier. Laat genoeg bakpapier over de rand hangen om de vorm aan de bovenkant te bedekken. Halveer de sneetjes brood zodat ze in de cakevorm passen. Vul de cakevorm met 2 boterhammen en ⅕ van het vanillemengsel. Druk de sneetjes brood goed aan zodat ze volledig doordrenkt zijn met het mengsel. Herhaal deze stap tot al het brood op is en eindig met het vanillemengsel. Dek af met het overhangende bakpapier.
Zet de broodpudding in de ovenschaal in de oven. Vul de ovenschaal met heet water tot de cakevorm half onder staat. Gaar de broodpudding ca. 60 min. De pudding is gaar als een houten satéprikker er schoon uitkomt.
Haal de cakevorm uit het water en laat de pudding 30 min. afkoelen op kamertemperatuur. Zet vervolgens nog een uur in de koelkast. Haal de pudding met behulp van het bakpapier uit de cakevorm en snijd in plakken.
bereidingstip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 vanillestokje
250 ml volle melk
3 middelgrote eieren
100 g kristalsuiker
1 tl gemalen kaneel
250 ml verse slagroom
10 sneetjes vloerbrood
Dit heb je nodig
bakpapier
cakevorm (30 cm, ingevet)
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)