Broodpudding van fruit- noten- en rozemarijnbrood
Aan de slag
Verwarm ondertussen de oven voor op 170 °C. Meng de boter met de nootmuskaat, kaneel en de geraspte oranje schil van de sinaasappel. Vet een lage ovenschaal (met een inhoud van ongeveer 2 liter) dun in met deze boter. Bestrijk beide kanten van de sneetjes brood met de boter en snijd de sneetjes diagonaal door. Leg de doorgesneden sneetjes dakpansgewijs in de ovenschaal.
Splits 5 van de 6 eieren en mix de eidooiers met 1 heel ei en de suiker in een kom. Schenk de melk en de slagroom erbij en voeg het vanillestokje en het merg toe. Meng alles goed door elkaar. Schenk dit mengsel over het brood en laat ongeveer 20 min. staan zodat het mengsel in het brood trekt.
Zet de schaal in een braadslee of in een grote ovenschaal en schenk er voldoende kokend water in zodat het water tot halverwege de schaal komt. Zet alles voorzichtig in de oven en bak ongeveer 45 min. of tot het eimengsel net is gestold.
Verwarm net voor de pudding klaar is al roerend de jam in een kleine steelpan. Bestrijk als de pudding klaar is de bovenkant met de jam. Zet nog 5 of 10 min. terug in de oven tot de bovenkant heerlijk gekarameliseerd is.
Haal de pudding uit de oven en laat voor het serveren iets afkoelen.
Broodpudding van fruit- noten- en rozemarijnbrood
nagerecht
null personen
495 kcal
40 min. bereiden
20 min. wachten
55 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm ondertussen de oven voor op 170 °C. Meng de boter met de nootmuskaat, kaneel en de geraspte oranje schil van de sinaasappel. Vet een lage ovenschaal (met een inhoud van ongeveer 2 liter) dun in met deze boter. Bestrijk beide kanten van de sneetjes brood met de boter en snijd de sneetjes diagonaal door. Leg de doorgesneden sneetjes dakpansgewijs in de ovenschaal.
Splits 5 van de 6 eieren en mix de eidooiers met 1 heel ei en de suiker in een kom. Schenk de melk en de slagroom erbij en voeg het vanillestokje en het merg toe. Meng alles goed door elkaar. Schenk dit mengsel over het brood en laat ongeveer 20 min. staan zodat het mengsel in het brood trekt.
Zet de schaal in een braadslee of in een grote ovenschaal en schenk er voldoende kokend water in zodat het water tot halverwege de schaal komt. Zet alles voorzichtig in de oven en bak ongeveer 45 min. of tot het eimengsel net is gestold.
Verwarm net voor de pudding klaar is al roerend de jam in een kleine steelpan. Bestrijk als de pudding klaar is de bovenkant met de jam. Zet nog 5 of 10 min. terug in de oven tot de bovenkant heerlijk gekarameliseerd is.
Haal de pudding uit de oven en laat voor het serveren iets afkoelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 medium handsinaasappel
75 g ongezouten roomboter
1 mespunt geraspte nootmuskaat
1 mespunt gemalen kaneel
7 sneetjes fruit-, noten- en rozemarijnbrood
6 grote eieren
150 g kristalsuiker
300 ml volle melk
300 ml verse slagroom
1 vanillestokje
4 el abrikozenjam
Dit heb je nodig
lage ovenschaal (ca. 2 liter)