Broodpudding van fruit- noten- en rozemarijnbrood
bewaar
bewaar

Broodpudding van fruit- noten- en rozemarijnbrood

40 min. bereiden / 55 min. oventijd / 20 min. wachten

11 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm ondertussen de oven voor op 170 °C. Meng de boter met de nootmuskaat, kaneel en de geraspte oranje schil van de sinaasappel. Vet een lage ovenschaal (met een inhoud van ongeveer 2 liter) dun in met deze boter. Bestrijk beide kanten van de sneetjes brood met de boter en snijd de sneetjes diagonaal door. Leg de doorgesneden sneetjes dakpansgewijs in de ovenschaal.

Splits 5 van de 6 eieren en mix de eidooiers met 1 heel ei en de suiker in een kom. Schenk de melk en de slagroom erbij en voeg het vanillestokje en het merg toe. Meng alles goed door elkaar. Schenk dit mengsel over het brood en laat ongeveer 20 min. staan zodat het mengsel in het brood trekt.

Zet de schaal in een braadslee of in een grote ovenschaal en schenk er voldoende kokend water in zodat het water tot halverwege de schaal komt. Zet alles voorzichtig in de oven en bak ongeveer 45 min. of tot het eimengsel net is gestold.

Verwarm net voor de pudding klaar is al roerend de jam in een kleine steelpan. Bestrijk als de pudding klaar is de bovenkant met de jam. Zet nog 5 of 10 min. terug in de oven tot de bovenkant heerlijk gekarameliseerd is.

Haal de pudding uit de oven en laat voor het serveren iets afkoelen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Broodpudding van fruit- noten- en rozemarijnbrood

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig