Vanillerijstpudding
Lekker zoet toetje met knapperige pistachenoten.
Aan de slag
Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Schenk de melk in een pan en voeg het sinaasappelrasp, vanillemerg en -stokje, de rijst, het zout en 3/4 suiker toe. Breng aan de kook. Kook de rijst in 12 min. heel zachtjes gaar, roer af en toe.
Hak de pistachenoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Bekleed 4 kopjes met vershoudfolie. Verwijder het vanillestokje uit de rijst. Schep de kaneel en de rest van de suiker erdoor. Verdeel over de kopjes, druk goed aan.
Stort de rijst in 4 schaaltjes en strooi de pistachenoten erover. Serveer warm of koud.
Vanillestokjes verwerken
Instructievideo - 00:48 min.
Vanillerijstpudding
Lekker zoet toetje met knapperige pistachenoten.
nagerecht
null personen
475 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Schenk de melk in een pan en voeg het sinaasappelrasp, vanillemerg en -stokje, de rijst, het zout en 3/4 suiker toe. Breng aan de kook. Kook de rijst in 12 min. heel zachtjes gaar, roer af en toe.
Hak de pistachenoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Bekleed 4 kopjes met vershoudfolie. Verwijder het vanillestokje uit de rijst. Schep de kaneel en de rest van de suiker erdoor. Verdeel over de kopjes, druk goed aan.
Stort de rijst in 4 schaaltjes en strooi de pistachenoten erover. Serveer warm of koud.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 medium handsinaasappel
1 vanillestokje
1 l volle melk
200 g dessertrijst
1 mespunt zout
100 g kristalsuiker
100 g gepelde ongezouten pistachenoten
2 tl gemalen kaneel