Vanillerijstpudding
bewaar
bewaar

Vanillerijstpudding

Lekker zoet toetje met knapperige pistachenoten.

25 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Schenk de melk in een pan en voeg het sinaasappelrasp, vanillemerg en -stokje, de rijst, het zout en 3/4 suiker toe. Breng aan de kook. Kook de rijst in 12 min. heel zachtjes gaar, roer af en toe.

Hak de pistachenoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

Bekleed 4 kopjes met vershoudfolie. Verwijder het vanillestokje uit de rijst. Schep de kaneel en de rest van de suiker erdoor. Verdeel over de kopjes, druk goed aan.

Stort de rijst in 4 schaaltjes en strooi de pistachenoten erover. Serveer warm of koud.

Vanillestokjes verwerken

Instructievideo - 00:48 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vanillerijstpudding

Lekker zoet toetje met knapperige pistachenoten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig