Basisrecept rijstepap
Aan de slag
Snijd het vanillestokje open en met mespunt merg eruit schrapen. Breng in een pan met dikke bodem de melk met het vanillemerg en -stokje aan de kook. Voeg de rijst en het zout toe en breng het al roerend opnieuw aan de kook. Zet het vuur (van kleinste pit van gasfornuis) zeer laag en gebruik eventueel een vlamverdeler, want rijstepap brandt snel aan. Leg een deksel op de pan en kook de rijst in ca. 12 min. gaar.
Roer met een houten spatel regelmatig om, ook goed langs de randen van de pan. Neem de pan van het vuur en verwijder het vanillestokje. Breng de rijstepap op smaak met suiker. Verdeel over schaaltjes. Eet het lauwwarm (rijstebrij) of laat verder afkoelen (rijstepudding).
Basisrecept rijstepap
nagerecht
null personen
370 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd het vanillestokje open en met mespunt merg eruit schrapen. Breng in een pan met dikke bodem de melk met het vanillemerg en -stokje aan de kook. Voeg de rijst en het zout toe en breng het al roerend opnieuw aan de kook. Zet het vuur (van kleinste pit van gasfornuis) zeer laag en gebruik eventueel een vlamverdeler, want rijstepap brandt snel aan. Leg een deksel op de pan en kook de rijst in ca. 12 min. gaar.
Roer met een houten spatel regelmatig om, ook goed langs de randen van de pan. Neem de pan van het vuur en verwijder het vanillestokje. Breng de rijstepap op smaak met suiker. Verdeel over schaaltjes. Eet het lauwwarm (rijstebrij) of laat verder afkoelen (rijstepudding).
combinatietip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 vanillestokje
1 l volle melk
200 g dessertrijst
1 mespunt zout
1 el witte basterdsuiker