Romige rijstepap met aardbeien en honingamandelen
Aan de slag
Citroen goed schoonboenen, schil raspen. Vanillestokje in lengte opensnijden. In pan melk met vanillestokje, citroenrasp, dessertrijst en zout aan de kook brengen en in ca. 12 minuten tot pap koken. Tussentijds regelmatig roeren. Vanillestokje uit pap nemen, merg uit vanillestokje schrapen en door pap roeren. Pap op smaak brengen met 7 eetlepels honing en laten afkoelen. In koelkast in ca. 1 uur koud laten worden.
In droge koekenpan amandelschaafsel goudbruin roosteren en op bord laten afkoelen. In zelfde koekenpan boter smelten, rest van honing toevoegen en tot saus roeren. Amandelschaafsel door saus scheppen. Aardbeien schoonmaken en in plakjes snijden. Slagroom met suiker lobbig kloppen en door koude rijstepap scheppen. Rijstepap en aardbeien om-en-om over glazen verdelen, eindigen met plakjes aardbei. Garneren met honingamandelen.
Romige rijstepap met aardbeien en honingamandelen
nagerecht
null personen
445 kcal
30 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Citroen goed schoonboenen, schil raspen. Vanillestokje in lengte opensnijden. In pan melk met vanillestokje, citroenrasp, dessertrijst en zout aan de kook brengen en in ca. 12 minuten tot pap koken. Tussentijds regelmatig roeren. Vanillestokje uit pap nemen, merg uit vanillestokje schrapen en door pap roeren. Pap op smaak brengen met 7 eetlepels honing en laten afkoelen. In koelkast in ca. 1 uur koud laten worden.
In droge koekenpan amandelschaafsel goudbruin roosteren en op bord laten afkoelen. In zelfde koekenpan boter smelten, rest van honing toevoegen en tot saus roeren. Amandelschaafsel door saus scheppen. Aardbeien schoonmaken en in plakjes snijden. Slagroom met suiker lobbig kloppen en door koude rijstepap scheppen. Rijstepap en aardbeien om-en-om over glazen verdelen, eindigen met plakjes aardbei. Garneren met honingamandelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
1 vanillestokje
1 l melk
150 g kortkokende dessertrijst
0 zout
10 eetlepels vloeibare honing
1 zakje amandelschaafsel
1 eetlepel boter of margarine
500 g aardbeien
200 ml slagroom
2 eetlepels suiker
Dit heb je nodig
hoge glazen