Ris a la mande (Deense rijstepap)
bewaar
bewaar

Ris a la mande (Deense rijstepap)

40 min. bereiden / 25 min. wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Breng 100 ml water aan de kook en strooi hierin de rijst, kook het 1 minuut. Schenk er vervolgens de melk bij met het opengesneden vanillestokje en kook het 30 minuten op laag vuur. Laat het afkoelen. Hak de amandelen fijn, maar houd 1 amandel heel. Klop de slagroom met de suiker stijf. Roer de fijngehakte en de hele amandel met de slagroom door de afgekoelde rijstepap, doe het geheel over in een mooie schaal. Verwarm de kersenjam en serveer deze bij de ris a la mande.

algemeenRis a la mande is een Deense rijstepap die van oudsher op kerstavond wordt gegeten, en wel vóór de maaltijd. Zo werd de trek minder groot en kon er bespaard worden op de kosten van het kerstdiner. Later werden er room, vanille en amandelen aan de pap toegevoegd. In de pudding zit één hele gepelde amandel verstopt, die je geluk brengt. Zorg dat je een klein (zoet) cadeautje in huis hebt voor degene die de amandel in deze Deense rijstpudding vindt.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Ris a la mande (Deense rijstepap)

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig