Roomrijst met kersen
Aan de slag
In pan melk met rijst, suiker en vanillestokje aan de kook brengen. Goed doorroeren en rijst op laag vuur in 12 min. zachtjes gaarkoken. Van vuur af helft van sherry door rijst roeren. Vanillestokje uit rijst nemen, met punt van mes merg eruit schrapen en door rijst roeren. Vanillerijst laten afkoelen. Kersen afgieten en rest van sherry erover schenken. Amandelen grof hakken en in droge koekenpan goudbruin roosteren. Op bord laten afkoelen.
In grote kom slagroom bijna stijf kloppen. Rijst en amandelen luchtig erdoor scheppen. Roomrijst over zes schaaltjes verdelen of in grote serveerschaal overdoen. Kersen erop scheppen.
Roomrijst met kersen
nagerecht
null personen
465 kcal
25 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
In pan melk met rijst, suiker en vanillestokje aan de kook brengen. Goed doorroeren en rijst op laag vuur in 12 min. zachtjes gaarkoken. Van vuur af helft van sherry door rijst roeren. Vanillestokje uit rijst nemen, met punt van mes merg eruit schrapen en door rijst roeren. Vanillerijst laten afkoelen. Kersen afgieten en rest van sherry erover schenken. Amandelen grof hakken en in droge koekenpan goudbruin roosteren. Op bord laten afkoelen.
In grote kom slagroom bijna stijf kloppen. Rijst en amandelen luchtig erdoor scheppen. Roomrijst over zes schaaltjes verdelen of in grote serveerschaal overdoen. Kersen erop scheppen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 l melk
200 g dessertrijst
50 g suiker
1 vanillestokje
100 ml cream sherry
1 potje kersen
1 zakje garneeramandelen
125 ml slagroom