Chocolademousse met kersen
Aan de slag
In kleine pan met dikke bodem chocolade met melk en sinaasappelrasp zachtjes verwarmen en chocolade al roerend laten smelten. Chocoladesaus overdoen in grote kom en laten afkoelen tot saus dik vloeibaar is. In kom slagroom met suiker stijfkloppen. Slagroom met spatel in 2-3 porties luchtig door chocolade spatelen. Mousse in vier coupes scheppen en bovenkant gladstrijken. Chocolademousse in koelkast in minstens 1 uur laten opstijven. In kom kersen met mespunt piment en likeur omscheppen en 1 uur marineren.
Kersen met likeur over chocolademousse verdelen.
Chocolademousse met kersen
nagerecht
null personen
645 kcal
16 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
In kleine pan met dikke bodem chocolade met melk en sinaasappelrasp zachtjes verwarmen en chocolade al roerend laten smelten. Chocoladesaus overdoen in grote kom en laten afkoelen tot saus dik vloeibaar is. In kom slagroom met suiker stijfkloppen. Slagroom met spatel in 2-3 porties luchtig door chocolade spatelen. Mousse in vier coupes scheppen en bovenkant gladstrijken. Chocolademousse in koelkast in minstens 1 uur laten opstijven. In kom kersen met mespunt piment en likeur omscheppen en 1 uur marineren.
Kersen met likeur over chocolademousse verdelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 x 100 g bittere chocolade
150 ml melk
1 theelepel geraspte sinaasappelschil
250 ml slagroom
50 g suiker
1 pot kersen
0 gemalen piment
4 eetlepels sinaasappellikeur