Kersen-kokoswentelteefjes
Aan de slag
In kom maizena losroeren met 2 el bessensap en suiker. In pan rest van sap aan de kook brengen. Maïzenapapje toevoegen en sap nog 5 sec. laten binden. Pan van vuur nemen en bessensaus laten afkoelen (tot lauw of koud). Intussen kersen schoonmaken en ontpitten. In diep bord ei loskloppen met kwark en helft van kokos. Brood ontkorsten en sneetjes een voor een door eimengsel wentelen. Eimengsel laten intrekken tot brood doorweekt is. In droge koekenpan rest van kokos kort roosteren. Kokos op bord laten afkoelen. In koekenpan boter smelten. Sneetjes brood in 5 min. aan beide zijden goudbruin bakken. Wentelteefjes op vier (warme) borden leggen en beleggen met kersen. Geroosterde kokos erover strooien en saus in dun straaltje rond wentelteefjes schenken.
Kersen-kokoswentelteefjes
nagerecht
null personen
325 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
In kom maizena losroeren met 2 el bessensap en suiker. In pan rest van sap aan de kook brengen. Maïzenapapje toevoegen en sap nog 5 sec. laten binden. Pan van vuur nemen en bessensaus laten afkoelen (tot lauw of koud). Intussen kersen schoonmaken en ontpitten. In diep bord ei loskloppen met kwark en helft van kokos. Brood ontkorsten en sneetjes een voor een door eimengsel wentelen. Eimengsel laten intrekken tot brood doorweekt is. In droge koekenpan rest van kokos kort roosteren. Kokos op bord laten afkoelen. In koekenpan boter smelten. Sneetjes brood in 5 min. aan beide zijden goudbruin bakken. Wentelteefjes op vier (warme) borden leggen en beleggen met kersen. Geroosterde kokos erover strooien en saus in dun straaltje rond wentelteefjes schenken.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 el maizena
250 ml rodebessensap
2 el suiker
500 g kersen
1 ei
4 el vanillekwark
4 el geraspte kokos
4 sneetjes witbrood
20 g boter
Dit heb je nodig
kersenontpitter