Bread & butter pudding met appel
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. In pan rozijnen met appelsap 5-8 min. zachtjes verwarmen tot rozijnen vocht hebben opgenomen. Appels schillen en in schijfjes snijden. Sneetjes brood diagonaal halveren en besmeren met boter en royaal gemberjam. Sneetjes dakpansgewijs in ingevette ovenschaal leggen, afgewisseld met laagje rozijnen en schijfjes appel. Eieren loskloppen met melk en vanillekwark en over brood schenken. Suiker erover strooien. In midden van oven broodpudding in 25-30 min. goudbruin en gaar bakken. Broodpudding warm of lauwwarm serveren.
Bread & butter pudding met appel
nagerecht
null personen
675 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. In pan rozijnen met appelsap 5-8 min. zachtjes verwarmen tot rozijnen vocht hebben opgenomen. Appels schillen en in schijfjes snijden. Sneetjes brood diagonaal halveren en besmeren met boter en royaal gemberjam. Sneetjes dakpansgewijs in ingevette ovenschaal leggen, afgewisseld met laagje rozijnen en schijfjes appel. Eieren loskloppen met melk en vanillekwark en over brood schenken. Suiker erover strooien. In midden van oven broodpudding in 25-30 min. goudbruin en gaar bakken. Broodpudding warm of lauwwarm serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g rozijnen
100 ml appelsap
2 stevige appels
4 sneetjes witbrood
25 g zachte roomboter
6 eetlepels gemberjam
2 eieren
100 ml melk
500 g vanillekwark
2 eetlepels suiker
Dit heb je nodig
lage ovenschaal inhoud ca. 1 liter