Bread and butter pudding
Voor deze Engelse klassieker houden we een plekje vrij, lekker fris met abrikozen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de abrikozen in reepjes.
Bestrijk de sneetjes brood royaal met boter en abrikozenjam en snijd ze schuin doormidden. Vet de ovenschaal in en leg de driehoekjes brood er dakpansgewijs in. Leg de abrikozen en rozijnen ertussen.
Klop in een kom de eieren los. Klop de slagroom, melk, vanillesuiker en suiker erdoor. Schenk het ei-roommengsel over het brood in de ovenschaal. Bestrooi licht met nootmuskaat.
Bak de broodpudding in 30-40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Serveer warm of lauwwarm.
Bread and butter pudding
Instructievideo - 02:11 min.
Bread and butter pudding
Voor deze Engelse klassieker houden we een plekje vrij, lekker fris met abrikozen.
nagerecht
null personen
555 kcal
20 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de abrikozen in reepjes.
Bestrijk de sneetjes brood royaal met boter en abrikozenjam en snijd ze schuin doormidden. Vet de ovenschaal in en leg de driehoekjes brood er dakpansgewijs in. Leg de abrikozen en rozijnen ertussen.
Klop in een kom de eieren los. Klop de slagroom, melk, vanillesuiker en suiker erdoor. Schenk het ei-roommengsel over het brood in de ovenschaal. Bestrooi licht met nootmuskaat.
Bak de broodpudding in 30-40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Serveer warm of lauwwarm.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g gedroogde abrikozen zonder pit
6 sneetjes witbrood
50 g ongezouten roomboter
6 el abrikozenjam
50 g rozijnen
3 middelgrote eieren
125 ml verse slagroom
125 ml halfvolle melk
2 zakjes vanillesuiker
2 el kristalsuiker
½ tl gedroogde nootmuskaat
Dit heb je nodig
lage ovenschaal