Broodpuddinkje met vanilleroom
Aan de slag
Verwarm oven voor op 180 °C. Snijd langs rand van puddingvormpje 12 rondjes uit brood (rest wordt niet gebruikt). Besmeer aan 1 kant met boter, vormpjes vet in. Stapel in elk vormpje 3 broodrondjes met beboterde kant boven. Halveer vanillestokje, schraap merg eruit. Breng in pan helft van room, melk, vanillestokje en merg langzaam aan de kook. Neem pan van vuur , verwijder vanillestokje. Breek eieren boven kom en klop met suiker schuimig. Klop warme room scheutje voor scheutje door eieren. Schenk mengsel in vormpjes en bestrooi licht met nootmuskaat. Zet vormpjes in ovenschaal en laat 5 minuten rusten. Breng water aan kook en schenk in ovenschaal tot halverwege zijkant vormpjes. Plaats voorzichtig in oven en au bain-marie, bak ca. 30 minuten tot bovenkant stevig aanvoelt. Klop rest van slagroom lobbig en meng met vla. Haal puddinkjes uit vormpjes, zet op borden, serveer met vanilleroom.
Slagroom kloppen
Instructievideo - 01:31 min.
Broodpuddinkje met vanilleroom
nagerecht
null personen
815 kcal
30 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Verwarm oven voor op 180 °C. Snijd langs rand van puddingvormpje 12 rondjes uit brood (rest wordt niet gebruikt). Besmeer aan 1 kant met boter, vormpjes vet in. Stapel in elk vormpje 3 broodrondjes met beboterde kant boven. Halveer vanillestokje, schraap merg eruit. Breng in pan helft van room, melk, vanillestokje en merg langzaam aan de kook. Neem pan van vuur , verwijder vanillestokje. Breek eieren boven kom en klop met suiker schuimig. Klop warme room scheutje voor scheutje door eieren. Schenk mengsel in vormpjes en bestrooi licht met nootmuskaat. Zet vormpjes in ovenschaal en laat 5 minuten rusten. Breng water aan kook en schenk in ovenschaal tot halverwege zijkant vormpjes. Plaats voorzichtig in oven en au bain-marie, bak ca. 30 minuten tot bovenkant stevig aanvoelt. Klop rest van slagroom lobbig en meng met vla. Haal puddinkjes uit vormpjes, zet op borden, serveer met vanilleroom.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
12 sneetjes witbrood met pompoenpitten
30 g ongezouten roomboter
1 vanillestokje
300 ml verse slagroom
300 ml volle melk
4 middelgrote scharreleieren
125 g kristalsuiker
1 mespunt gedroogde nootmuskaat
250 ml vanillevla
Dit heb je nodig
puddingvormpje (125 ml)