Rabarber met vanilleroom
Een fris dessert met een van onze absolute lentetoppers: rabarber.
Aan de slag
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng het merg en stokje met het water aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur trekken. Breng het water opnieuw aan de kook, verwijder het stokje en los de suiker erin op. Laat afkoelen.
Klop in een kom de slagroom stijf. Spatel het suikerstroopje en de Griekse yoghurt erdoor. Laat de room in de koelkast koud worden. Snijd de rabarber in stukken van ca. 2 cm. Verhit de boter in een wok of hapjespan en roerbak de rabarber 3 min.
Strooi de rest van de suiker erover en laat karamelliseren. Schenk de likeur erbij en verwarm het geheel nog 2 min. Snijd de aardbeien in stukjes. Schep de rabarber in schaaltjes en schep de vanilleroom erop. Strooi de aardbeien erover.
Rabarber met vanilleroom
Instructievideo - 02:21 min.
Rabarber bereiden
Instructievideo - 01:54 min.
Rabarber met vanilleroom
Een fris dessert met een van onze absolute lentetoppers: rabarber.
nagerecht
null personen
300 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng het merg en stokje met het water aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur trekken. Breng het water opnieuw aan de kook, verwijder het stokje en los de suiker erin op. Laat afkoelen.
Klop in een kom de slagroom stijf. Spatel het suikerstroopje en de Griekse yoghurt erdoor. Laat de room in de koelkast koud worden. Snijd de rabarber in stukken van ca. 2 cm. Verhit de boter in een wok of hapjespan en roerbak de rabarber 3 min.
Strooi de rest van de suiker erover en laat karamelliseren. Schenk de likeur erbij en verwarm het geheel nog 2 min. Snijd de aardbeien in stukjes. Schep de rabarber in schaaltjes en schep de vanilleroom erop. Strooi de aardbeien erover.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 vanillestokje
50 ml kraanwater
6 el kristalsuiker
125 ml verse slagroom
125 ml Griekse yoghurt
500 g verse rabarbers
25 g ongezouten roomboter
2 el aardbeienlikeur
125 g verse aardbeien