Aardbeienroomflip met rabarber
Het ultieme feesttoetje voor jong en oud.
Aan de slag
Snijd de rabarber in stukje van 3 cms. Breng in een steelpan het water met 3 el suiker aan de kook. Voeg de rabarberstukjes toe en laat in 5-7 min. zacht worden. Bind eventueel het kookvocht met allesbinder. Laat de rabarber afkoelen.
Snijd de aardbeien in stukjes. Houd 2 el aardbeienstukjes achter voor de garnering. Pureer in een kom met staafmixer of keukenmachine de rest van de aardbeien met balsamicoazijn en de rest van de suiker. Klop de mascarpone erdoor.
Schenk in 4 hoge glazen afwisselend blanke vla, rabarber en laagjes aardbeienroom. Eindig met een laagje blanke vla. Garneer de aardbeienroomflip met stukjes aardbei.
Aardbeienroomflip met rabarber
Het ultieme feesttoetje voor jong en oud.
nagerecht
null personen
330 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de rabarber in stukje van 3 cms. Breng in een steelpan het water met 3 el suiker aan de kook. Voeg de rabarberstukjes toe en laat in 5-7 min. zacht worden. Bind eventueel het kookvocht met allesbinder. Laat de rabarber afkoelen.
Snijd de aardbeien in stukjes. Houd 2 el aardbeienstukjes achter voor de garnering. Pureer in een kom met staafmixer of keukenmachine de rest van de aardbeien met balsamicoazijn en de rest van de suiker. Klop de mascarpone erdoor.
Schenk in 4 hoge glazen afwisselend blanke vla, rabarber en laagjes aardbeienroom. Eindig met een laagje blanke vla. Garneer de aardbeienroomflip met stukjes aardbei.
kookstaptip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g verse rabarbers
4 el kristalsuiker
2 tl allesbinder
250 g verse aardbeien
1 tl balsamicoazijn
125 g mascarpone
400 ml blanke vla
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine