Rabarber-aardbeicrumble met blanke vla
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C. Maak de rabarber schoon en snijd in stukken van 2 cm. Vet de ovenschaal in. Meng de rabarber met de jam en verdeel over de ovenschaal.
Meng de bloem met de suiker. Snijd de boter er met 2 messen doorheen tot erwtjesgrootte. Meng met koele hand het deeg tussen je vingers tot kruimels. Verdeel de kruimels over de rabarber. Bak de schaal in het midden van de oven in ca. 20 min. bruin. Serveer met de vla.
Rabarber-aardbeicrumble met blanke vla
nagerecht
null personen
425 kcal
10 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C. Maak de rabarber schoon en snijd in stukken van 2 cm. Vet de ovenschaal in. Meng de rabarber met de jam en verdeel over de ovenschaal.
Meng de bloem met de suiker. Snijd de boter er met 2 messen doorheen tot erwtjesgrootte. Meng met koele hand het deeg tussen je vingers tot kruimels. Verdeel de kruimels over de rabarber. Bak de schaal in het midden van de oven in ca. 20 min. bruin. Serveer met de vla.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
750 g verse rabarbers
6 el aardbeienjam
100 g tarwebloem
4 el witte basterdsuiker
50 g ongezouten roomboter
500 ml blanke vla
Dit heb je nodig
lage ovenschaal (ca. 2 liter)