Rabarber-amandeltaart met sinaasappel
bewaar
bewaar

Rabarber-amandeltaart met sinaasappel

In plaats van appel stop in deze taart rabarber en sinaasappel. Verrukkelijk toetje!

25 min. bereiden / 50 min. oventijd / 10 min. wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de schil van de sinaasappel. Pers de halve sinaasappel uit. Snijd de rabarber in stukjes. Schep de rabarber met de helft van de sinaasappelrasp, 1 el basterdsuiker en 1 zakje vanillesuiker om in een kom.

Klop in een andere kom 150 g boter, 150 g basterdsuiker en 1 zakje vanillesuiker tot een crèmekleurige massa. Maal de amandelen. Klop de eieren erdoor. Klop de gemalen amandelen, zelfrijzend bakmeel en sinaasappelsap in gedeelten erdoor.

Doe het beslag over in een ingevette vorm, strijk de bovenkant glad. Laat in een zeef de rabarber uitlekken en verdeel over het beslag. Bak de taart in de oven ca. 20 min. Smelt intussen de rest van de boter.

Meng de rest van de sinaasappelrasp, 1 el suiker en de geschaafde amandelen erdoor. Schakel de oven terug naar 175 °C. Verdeel het amandelmengsel over de taart en bak nog ca. 30 min. gaar en lichtbruin.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rabarber-amandeltaart met sinaasappel

In plaats van appel stop in deze taart rabarber en sinaasappel. Verrukkelijk toetje!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig