Pannenkoekjes met aardbeien en rabarber
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 °C. Rabarber in stukken van 5 cm snijden en in ovenschaal mengen met suiker. Schaal in midden van oven plaatsen en rabarber in ca. 45 min. gaar laten worden. Rabarber laten afkoelen en aardbeien erdoor scheppen.
In kom melk met ei loskloppen. Bakmeel erboven zeven en erdoor kloppen. Rozijnen, appel en mespunt zout door dikke beslag roeren. In ruime koekenpan met antiaanbaklaag 1 el boter verhitten en op enige afstand van elkaar 2-3 keer lepel beslag scheppen. Pannenkoekjes op matig vuur aan beide kanten goudbruin en gaar bakken. Pannenkoekjes warm houden en van rest van beslag op dezelfde wijze pannenkoekjes bakken. Pannenkoekjes over vier borden verdelen en rabarber-aardbeicompote ernaast scheppen. Lekker met crème fraîche en bol vanilleijs.
Pannenkoekjes met aardbeien en rabarber
nagerecht
null personen
375 kcal
25 min. bereiden
150 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 °C. Rabarber in stukken van 5 cm snijden en in ovenschaal mengen met suiker. Schaal in midden van oven plaatsen en rabarber in ca. 45 min. gaar laten worden. Rabarber laten afkoelen en aardbeien erdoor scheppen.
In kom melk met ei loskloppen. Bakmeel erboven zeven en erdoor kloppen. Rozijnen, appel en mespunt zout door dikke beslag roeren. In ruime koekenpan met antiaanbaklaag 1 el boter verhitten en op enige afstand van elkaar 2-3 keer lepel beslag scheppen. Pannenkoekjes op matig vuur aan beide kanten goudbruin en gaar bakken. Pannenkoekjes warm houden en van rest van beslag op dezelfde wijze pannenkoekjes bakken. Pannenkoekjes over vier borden verdelen en rabarber-aardbeicompote ernaast scheppen. Lekker met crème fraîche en bol vanilleijs.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g rabarber
100 g suiker
250 g aardbeien
150 ml melk
1 ei
125 g zelfrijzend bakmeel
50 g rozijnen
1 kleine appel
3 eetlepels boter
Dit heb je nodig
lage ovenschaal