Appel-amandeltaart
Aan de slag
In keukenmachine of met koele hand bloem, basterdsuiker, vanillesuiker, boter, helft van ei en mespunt zout mengen tot soepel deeg. Eenderde deel van deeg in plasticfolie verpakken en in koelkast 30 min. laten opstijven. Rest van deeg in ingevette springvorm uitdrukken en vorm afgedekt met plasticfolie 20 min. in koelkast zetten. Oven voorverwarmen op 200 °C. Appel met kaneelpoeder, kristalsuiker en amandelschaafsel omscheppen. Speculaasjes in boterhamzakje doen en met deegroller tot kruim rollen. Kruim over deegbodem verdelen. Amandelspijs erboven verkruimelen. Appelmengsel erover verdelen. Rest van deeg op met bloem bestoven werkvlak uitrollen en in repen snijden. Repen in vlechtvorm op appelvulling leggen en randen aandrukken. Deegrepen en randen bestrijken met rest van losgeklopt ei. Taart in midden van oven in ca. 1 uur goudbruin bakken, eventueel laatste 15 min. taart met aluminiumfolie bedekken (om te voorkomen dat hij te donker wordt).
Appel-bessentaart bakken
Instructievideo - 00:44 min.
Amandelspijs maken
Instructievideo - 01:03 min.
Appel-amandeltaart
nagerecht
null porties
445 kcal
60 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
In keukenmachine of met koele hand bloem, basterdsuiker, vanillesuiker, boter, helft van ei en mespunt zout mengen tot soepel deeg. Eenderde deel van deeg in plasticfolie verpakken en in koelkast 30 min. laten opstijven. Rest van deeg in ingevette springvorm uitdrukken en vorm afgedekt met plasticfolie 20 min. in koelkast zetten. Oven voorverwarmen op 200 °C. Appel met kaneelpoeder, kristalsuiker en amandelschaafsel omscheppen. Speculaasjes in boterhamzakje doen en met deegroller tot kruim rollen. Kruim over deegbodem verdelen. Amandelspijs erboven verkruimelen. Appelmengsel erover verdelen. Rest van deeg op met bloem bestoven werkvlak uitrollen en in repen snijden. Repen in vlechtvorm op appelvulling leggen en randen aandrukken. Deegrepen en randen bestrijken met rest van losgeklopt ei. Taart in midden van oven in ca. 1 uur goudbruin bakken, eventueel laatste 15 min. taart met aluminiumfolie bedekken (om te voorkomen dat hij te donker wordt).
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g bloem
150 g witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
200 g koude boter
1 ei
6 zoetzure appels
½ eetlepel kaneelpoeder
50 g kristalsuiker
75 g amandelschaafsel
100 g speculaasjes
½ pakje amandelspijs
Dit heb je nodig
keukenmachine
plasticfolie
springvorm (doorsnede 24 cm), ingevet