Bramentaart met appel
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng de bloem met de suiker en wat zout. Voeg de boter toe en wrijf het geheel met je vingertoppen tot een kruimelig mengsel. Meng het ei en 1-2 el koud water erdoor en kneed alles tot een deegbal. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap met een doorsnede van 30 centimeter. Bekleed de ingevette vorm met het deeg en druk het aan de zijkant tot halverwege de rand aan. Meng in een kom het sinaasappelsap met de custardpoeder en de honing. Was de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep de appel en de bramen door het custardmengsel en schep dit in de taart-bodem. Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak de taart in 30-40 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart buiten de oven afkoelen. Serveer lauwwarm. Lekker met (walnoten)ijs.
Bramentaart met appel
nagerecht
null personen
595 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng de bloem met de suiker en wat zout. Voeg de boter toe en wrijf het geheel met je vingertoppen tot een kruimelig mengsel. Meng het ei en 1-2 el koud water erdoor en kneed alles tot een deegbal. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap met een doorsnede van 30 centimeter. Bekleed de ingevette vorm met het deeg en druk het aan de zijkant tot halverwege de rand aan. Meng in een kom het sinaasappelsap met de custardpoeder en de honing. Was de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep de appel en de bramen door het custardmengsel en schep dit in de taart-bodem. Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak de taart in 30-40 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart buiten de oven afkoelen. Serveer lauwwarm. Lekker met (walnoten)ijs.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g bloem
50 g witte basterdsuiker
125 g koude boter
1 ei
2 el sinaasappelsap
2 el custardpoeder
2 el vloeibare honing
2 rode appels
2 bakjes bramen
Dit heb je nodig
lage taartvorm, doorsnede 26 cm, ingevet