Appel-bosvruchtentaart
bewaar
bewaar

Appel-bosvruchtentaart

30 min. bereiden / 1 uur 45 min. wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

In kom bloem met basterdsuiker en mespunt zout mengen. Boter met twee gekruiste messen door bloem in kleine blokjes snijden. Eierdooier en melk toevoegen en geheel met koele hand snel tot samenhangend deeg kneden. Bal van deeg vormen en in plasticfolie verpakt minstens 1 uur in koelkast laten rusten. Deeg eventueel invriezen voor later gebruik.

Oven voorverwarmen op 200 ºC. Werkvlak en deegroller met bloem bestuiven en deegbol uitrollen tot ronde lap van 36 cm doorsnede. Deeglap voorzichtig in ingevette taartvorm leggen, met royaal overhangende randen. Met vork wat gaatjes prikken in deegbodem.

Appels schillen, klokhuis verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden. Bevroren bosvruchten, amandelspijs, amandelschaafsel en suiker erdoor mengen. Appelmengsel in taartvorm scheppen. Overhangende deeg over appelmengsel vouwen en beetje aanduwen. Vulling blijft grotendeels zichtbaar. Klop het eiwit los en bestrijk de deegranden ermee. Taart in 45-50 min. in oven bakken tot deeg goudbruin is. Taart beetje laten afkoelen en uit vorm nemen. Lauwwarm of koud serveren. Lekker met lobbig geslagen slagroom.

algemeenVoeg in plaats van de bosvruchten 50 gram rozijnen en 2 theelepels kaneel toe.

Amandelspijs maken

Instructievideo - 01:03 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Appel-bosvruchtentaart

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig