Romige vanilletaartjes
Aan de slag
In kom bloem met 40 g basterdsuiker en mespunt zout mengen. Boter met twee gekruiste messen door bloem in kleine blokjes snijden. Splits 1 ei en voeg 1/2 eierdooier (andere helft wordt niet gebruikt) en melk toe aan het mengsel. Kneed het geheel met koele hand snel tot een samenhangend deeg. Bal van deeg vormen en in plasticfolie verpakt minstens 1 uur in koelkast laten rusten. Deeg eventueel invriezen voor later gebruik.
Oven voorverwarmen op 175 ºC. Werkvlak en handen met bloem bestuiven en van deegbol dikke rol van ca. 10 cm doorsnede vormen. Van deeg 6 plakken van 3 mm dik snijden en hiermee ingevette taartvormpjes bekleden. Taartjes 'blindbakken': in elk vormpje stuk bakpapier en hierop steunvulling leggen. Vormpjes op rooster in midden van oven zetten en deeg 10 min. bakken. Steunvulling verwijderen en in nog 5-10 min. lichtbruin bakken. Bakplaat uit oven nemen.
Splits 2 eieren en roer in een maatbeker of schenkkan crème fraîche los met eierdooiers, vanillesuiker en rest van basterdsuiker. Vormpjes tot vlak onder rand met crème fraîche-mengsel vullen. Bakplaat voorzichtig in oven schuiven en ca. 15 min. bakken, tot deeg goudbruin is.
Taartjes laten afkoelen. Ovengrill voorverwarmen. Taartjes zo hoog mogelijk onder grill schuiven en erbij blijven staan, want binnen 1 min. verschijnen bruine vlekken op de taartvulling. Taartjes dan direct uit oven nemen en laten afkoelen.
Romige vanilletaartjes
nagerecht
null porties
385 kcal
50 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
In kom bloem met 40 g basterdsuiker en mespunt zout mengen. Boter met twee gekruiste messen door bloem in kleine blokjes snijden. Splits 1 ei en voeg 1/2 eierdooier (andere helft wordt niet gebruikt) en melk toe aan het mengsel. Kneed het geheel met koele hand snel tot een samenhangend deeg. Bal van deeg vormen en in plasticfolie verpakt minstens 1 uur in koelkast laten rusten. Deeg eventueel invriezen voor later gebruik.
Oven voorverwarmen op 175 ºC. Werkvlak en handen met bloem bestuiven en van deegbol dikke rol van ca. 10 cm doorsnede vormen. Van deeg 6 plakken van 3 mm dik snijden en hiermee ingevette taartvormpjes bekleden. Taartjes 'blindbakken': in elk vormpje stuk bakpapier en hierop steunvulling leggen. Vormpjes op rooster in midden van oven zetten en deeg 10 min. bakken. Steunvulling verwijderen en in nog 5-10 min. lichtbruin bakken. Bakplaat uit oven nemen.
Splits 2 eieren en roer in een maatbeker of schenkkan crème fraîche los met eierdooiers, vanillesuiker en rest van basterdsuiker. Vormpjes tot vlak onder rand met crème fraîche-mengsel vullen. Bakplaat voorzichtig in oven schuiven en ca. 15 min. bakken, tot deeg goudbruin is.
Taartjes laten afkoelen. Ovengrill voorverwarmen. Taartjes zo hoog mogelijk onder grill schuiven en erbij blijven staan, want binnen 1 min. verschijnen bruine vlekken op de taartvulling. Taartjes dan direct uit oven nemen en laten afkoelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
125 g patentbloem
90 g witte basterdsuiker
60 g koude roomboter
3 eieren
1 eetlepel koude melk
250 ml crème fraîche
1 zakje vanillesuiker
50 g witte basterdsuiker
Dit heb je nodig
bakpapier
lage eenpersoonstaartvormpjes, doorsnede ca. 10 cm, ingevet
steunvulling (bijv. gedroogde peulvruchten)