Chocolademoussetaart met sinaasappel
Aan de slag
Bloem en mespunt zout in kom mengen. Boter erop leggen en met twee messen door bloem snijden. Suiker en melk toevoegen en tot soepel deeg kneden. Aanrecht met bloem bestuiven en deeg uitrollen tot ronde lap van ca. 22 cm doorsnede. Vorm (ingevet en met bloem bestoven) met deeg bekleden en minimaal 1 uur in vriezer zetten. Oven voorverwarmen op 200 °C. Deegbodem 'blind' bakken: vel bakpapier op deegbodem leggen en vorm vullen met erwten (zo blijft bodem mooi plat). Vorm op rooster in midden van oven schuiven en bodem in ca. 15 min. goudbruin en gaar bakken. Uit oven nemen en laten afkoelen.
Taartbodem bestrijken met sinaasappelmarmelade. Chocolademousse erop scheppen en met achterkant van in water gedoopte lepel voorzichtig gladstrijken. Van witte chocolade met (kaas)schaaf krullen schaven. Taart garneren met chocoladekrullen en in 8 punten verdelen.
Chocolademoussetaart met sinaasappel
nagerecht
null personen
230 kcal
50 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Bloem en mespunt zout in kom mengen. Boter erop leggen en met twee messen door bloem snijden. Suiker en melk toevoegen en tot soepel deeg kneden. Aanrecht met bloem bestuiven en deeg uitrollen tot ronde lap van ca. 22 cm doorsnede. Vorm (ingevet en met bloem bestoven) met deeg bekleden en minimaal 1 uur in vriezer zetten. Oven voorverwarmen op 200 °C. Deegbodem 'blind' bakken: vel bakpapier op deegbodem leggen en vorm vullen met erwten (zo blijft bodem mooi plat). Vorm op rooster in midden van oven schuiven en bodem in ca. 15 min. goudbruin en gaar bakken. Uit oven nemen en laten afkoelen.
Taartbodem bestrijken met sinaasappelmarmelade. Chocolademousse erop scheppen en met achterkant van in water gedoopte lepel voorzichtig gladstrijken. Van witte chocolade met (kaas)schaaf krullen schaven. Taart garneren met chocoladekrullen en in 8 punten verdelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g bloem
0 zout
75 g koude roomboter
1 eetlepel witte basterdsuiker
1 eetlepels melk
3 eetlepels sinaasappelmarmelade
2 chocolademousse
50 g witte chocolade
Dit heb je nodig
bakpapier
lage taartvorm doorsnede ca. 20 cm
steunvulling (bijvoorbeeld droge erwten)