Truffelcarré met sinaasappel
bewaar
bewaar

Truffelcarré met sinaasappel

25 min. bereiden / 3 uur wachten

5 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de kapjes van de chocoladecake. Snijd 8 plakken van de cake en verwijder de korsten. Bekleed de bodem en de randen van de vorm royaal met vershoudfolie. Leg de cake op de bodem, snijd de plakken eventueel bij om te zorgen dat de bodem volledig bedekt is. Druk de cake goed aan en bestrijk de cakebodem met de marmelade. Doe de slagroom in een steelpan en verwarm op laag vuur (laat niet koken!). Voeg de blokjes chocolade toe en laat ze op laag vuur al roerend smelten. Neem de pan van het vuur en roer de chocoladeroom glad. Laat de chocoladeroom tot handwarm afkoelen en schenk hem voorzichtig over de marmelade. Zet de vorm minimaal 3 uur - liever nog een dag eerder, want hij wordt dan nog lekkerder - in de koelkast, zodat de chocoladecrème kan opstijven. Bestuif de truffelcarré royaal met cacaopoeder door een fijn (thee)zeefje. Neem de taart uit de vorm, zet hem op een platte schaal en verwijder voorzichtig het folie. Snijd de truffelcarré met een nat mes in mooie blokjes.

algemeenMaak de truffelcarré met sinaasappel een dag van te voren. Voor een truffelcarré voor 16 personen kunt u dezelfde vorm gebruiken. Verdubbel alleen de hoeveelheden van de room en chocolade; de cakebodem met de marmelade blijft even groot. Nu de carré hoger is, kost het meer tijd om hem te laten opstijven. Reken op minimaal 5 uur, maar het liefst een hele dag.
algemeenGarneer de gebakjes met een dungesneden sinaasappelpartje voor een kleurig accent.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Truffelcarré met sinaasappel

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig