Zwavelstokjes met chocolade
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 °C (of gasovenstand 3). Bakplaat met bakpapier bekleden. Boven kom 240 g bloem en cacaopoeder zeven. Basterdsuiker, bakpoeder en mespunt zout erdoor mengen. Boter op bloem leggen en met twee messen in blokjes snijden. Melk toevoegen en met de hand tot soepel deeg kneden. Deegbal in 20 stukjes verdelen. Aanrecht bestuiven met rest van bloem. Deeg met de hand verder uitrollen tot 'stokjes' van ca. 15 cm lang. Deegstokjes op bakplaat leggen en in midden van oven in 15 à 20 minuten goudbruin en gaar bakken. Laten afkoelen en tot gebruik in afgesloten trommel bewaren.
Chocolade in stukjes breken en in magnetron of au bain marie al roerende laten smelten. Koekjes met chocolade bestrijken, chocolade hard laten worden.
Zwavelstokjes met chocolade
nagerecht
null porties
150 kcal
35 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 °C (of gasovenstand 3). Bakplaat met bakpapier bekleden. Boven kom 240 g bloem en cacaopoeder zeven. Basterdsuiker, bakpoeder en mespunt zout erdoor mengen. Boter op bloem leggen en met twee messen in blokjes snijden. Melk toevoegen en met de hand tot soepel deeg kneden. Deegbal in 20 stukjes verdelen. Aanrecht bestuiven met rest van bloem. Deeg met de hand verder uitrollen tot 'stokjes' van ca. 15 cm lang. Deegstokjes op bakplaat leggen en in midden van oven in 15 à 20 minuten goudbruin en gaar bakken. Laten afkoelen en tot gebruik in afgesloten trommel bewaren.
Chocolade in stukjes breken en in magnetron of au bain marie al roerende laten smelten. Koekjes met chocolade bestrijken, chocolade hard laten worden.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g bloem
10 g cacaopoeder
125 g witte basterdsuiker
½ zakje bakpoeder
0 zout
150 g koude boter of margarine
1 eetlepel melk
75 g pure chocolade
Dit heb je nodig
bakpapier