Chocolade-bietenmuffins
bewaar
bewaar

Chocolade-bietenmuffins

50 min. bereiden / 1 uur wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Zet de cakevormpjes in de muffinvorm. Zeef de bloem, bakpoeder en basterdsuiker boven een kom.

Maal de bietjes fijn in de keukenmachine. Schep 2 el bietenpuree uit de machine en houd apart. Doe de eieren en olie bij de bieten in de machine en maal in 2 min. glad. Voeg toe aan het bloemmengsel en roer met een garde tot een glad beslag.

Schep het beslag in de cakevormpjes en duw er in het midden 1 stukje chocolade in. Bak de muffins ca. 25 min. in de oven. Laat in 1 uur afkoelen.

Meng ondertussen de achtergehouden bietenpuree, de poedersuiker en roomkaas. Schep in de spuitzak en spuit kleine torentjes op de muffins. Garneer elke muffin met een paar chocolade chips.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Chocolade-bietenmuffins

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig