Chocolade-bietenmuffins
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Zet de cakevormpjes in de muffinvorm. Zeef de bloem, bakpoeder en basterdsuiker boven een kom.
Maal de bietjes fijn in de keukenmachine. Schep 2 el bietenpuree uit de machine en houd apart. Doe de eieren en olie bij de bieten in de machine en maal in 2 min. glad. Voeg toe aan het bloemmengsel en roer met een garde tot een glad beslag.
Schep het beslag in de cakevormpjes en duw er in het midden 1 stukje chocolade in. Bak de muffins ca. 25 min. in de oven. Laat in 1 uur afkoelen.
Meng ondertussen de achtergehouden bietenpuree, de poedersuiker en roomkaas. Schep in de spuitzak en spuit kleine torentjes op de muffins. Garneer elke muffin met een paar chocolade chips.
Chocolade-bietenmuffins
nagerecht
null porties
375 kcal
50 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Zet de cakevormpjes in de muffinvorm. Zeef de bloem, bakpoeder en basterdsuiker boven een kom.
Maal de bietjes fijn in de keukenmachine. Schep 2 el bietenpuree uit de machine en houd apart. Doe de eieren en olie bij de bieten in de machine en maal in 2 min. glad. Voeg toe aan het bloemmengsel en roer met een garde tot een glad beslag.
Schep het beslag in de cakevormpjes en duw er in het midden 1 stukje chocolade in. Bak de muffins ca. 25 min. in de oven. Laat in 1 uur afkoelen.
Meng ondertussen de achtergehouden bietenpuree, de poedersuiker en roomkaas. Schep in de spuitzak en spuit kleine torentjes op de muffins. Garneer elke muffin met een paar chocolade chips.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
225 g bloem
2 tl bakpoeder
250 g witte basterdsuiker
1 schaal geraspte bietjes
3 eieren
100 ml zonnebloemolie
100 g pure chocolade
50 g poedersuiker
100 g roomkaas
½ doosje chocolade chips
Dit heb je nodig
keukenmachine, papieren cakevormpjes, spuitzak met kartelmondje, muffinvorm voor 12 cakejes