Zachte chocolade-koffiesouffleetjes
Aan de slag
Bestrooi de binnenkant van de ingevette kopjes of potjes met suiker. Schud de overtollige suiker eruit.
Smelt in een pannetje de boter met de chocolade al roerend op een heel laag vuur. Neem zodra de chocolade bijna gesmolten is het pannetje van het vuur en blijf roeren tot de chocolade glanst. Roer de likeur erdoor en klop de eidooiers stuk-voor-stuk door de chocolade.
Klop in een schone kom de eiwitten stijf en klop de poedersuiker er lepel voor lepel door. Schenk de chocolade op het eiwit en spatel alles luchtig door elkaar. Vul de kopjes met het mengsel en bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet de kopjes op het rooster in het midden van de oven en bak de soufflés in ca. 15 min. gaar. Lekker met crème fraîche die met vanillesuiker is stijfgeklopt.
Eieren splitsen
Instructievideo - 00:36 min.
Zachte chocolade-koffiesouffleetjes
nagerecht
null personen
445 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Bestrooi de binnenkant van de ingevette kopjes of potjes met suiker. Schud de overtollige suiker eruit.
Smelt in een pannetje de boter met de chocolade al roerend op een heel laag vuur. Neem zodra de chocolade bijna gesmolten is het pannetje van het vuur en blijf roeren tot de chocolade glanst. Roer de likeur erdoor en klop de eidooiers stuk-voor-stuk door de chocolade.
Klop in een schone kom de eiwitten stijf en klop de poedersuiker er lepel voor lepel door. Schenk de chocolade op het eiwit en spatel alles luchtig door elkaar. Vul de kopjes met het mengsel en bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet de kopjes op het rooster in het midden van de oven en bak de soufflés in ca. 15 min. gaar. Lekker met crème fraîche die met vanillesuiker is stijfgeklopt.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el suiker
60 g boter
2 el koffielikeur
150 g pure chocolade
3 eieren
50 g poedersuiker
Dit heb je nodig
4 hittebestendige cappuccinokopjes of soufflépotjes (150 ml), ingevet